torsdag 5 februari 2015

Super goda glutenfria polarkakor (fotbolls mackor)

Här hemma kallas dessa fotbolls mackor, men även polarkaka...



25 g jäst
100 g smör el mjölkfritt margarin
1 l mjölk
 4 msk Fiberhusk
 3 tsk salt
 4 msk ljus sirap
 3 dl Ren Havregryn
 2 tsk hjorthornssalt
 16 dl mjölmix, Finax

värm mjölk och smör i en kastrull till 37 grader.

Smula ner jästen i en bunke och lös upp med en del av mjölkblandningen, häll sedan i resten av blandningen samt fiberhusk och låt svälla i ca 10 min.

Lägg i salt, sirap, havregryn, hjorthornssalt och det mesta av mjölmixen (spara lite till utbakningen) arbeta ihop till en smidig deg i assistent i 5 min.

Låt jäsa i bunken under bakduk i 2 timmar.

 Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda försiktigt, tillsätt ev. mer mjöl.

 Dela degen i jämnstora bitar och forma till bullar, kavla ut till runda kakor och nagga med en gaffel.

Grädda kakorna på varma plåtar högt upp i ugnen, 3 - 5 min 275 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar