söndag 15 november 2015

Glutenfritt vörtbröd

2 dl vatten
66 cl julmust
50 g jäst
50 g rumsvarmt smör
1 dl mörk sirap
2 tsk salt
3 tsk pepparkakskryddor
1 tsk colorit soja (kan uteslutas)
800 g finax grov glutenfri mjölmix
Russin efter smak, kan uteslutas


Smula ner jästen i en bunke.

Värm julmusten och vattnet till 37 grader och häll över jästen.

Rör om tills jästen är upplöst.

Klicka ner smöret och tillsätt därefter sirap, salt, kryddor och soja. Rör om.


Blanda russinen i mjölmixen, tillsätt detta i degen. Arbeta degen väl i maskin i minst 5 minuter.

Häll den lösa degen i två smorda eller bakplåtsbeklädda avlånga bakformar som rymmer ca 1 1/2 liter. (Jag använde 3 mindre formar)
Ställ brödet att jäsa i ca 30-35 minuter.

In i ugnen på 200 grader, ca 35-40 minuter


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar