Kaka:
3
st ägg
2.5
dl strösocker
0.5
tsk bakpulver
2.5
dl Glutenfri mjölblandning
Smält
smöret och låt svalna. Sätt på ugnen på 175°C.
Smörj
och bröa en rund form, ca 22 cm i diameter.
Vispa
ägg och socker poröst, använd gärna elvisp.
Tillsätt
bakpulver, mjölblandningen och det smälta smöret. Vänd ner i smeten…
Häll
smeten i formen.
Grädda
i ca 40 min i 175°C i nedre delen av ugnen tills kakan fått fin färg.
Glasyren har jag gjort lite på känn...
ca 2-3 dl florsocker, och ca 2 msk vatten...
blanda och häll över den kalla kakan...
strö över 50-100g kandelerade apelsinskal
Ps. Är kakan varm smälter glasyren ner i kakan och ligger inte kvar uppepå... vi har provat ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar