fredag 12 februari 2016

Glutenfria kanelbullemuffins



100 g rumsvarmt smör,
2 ½ dl strösocker
2 ägg
3 dl filmjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 dl mjölmix
2 tsk fiberhusk

Fyllning
½ dl strösocker
1 msk kanel
1 nypa kardemumma (om man vill)
25 g smör, rumsvarmt 

Garnering
Kanel
Pärlsocker 



Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa smör och strösocker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa en stund till. Häll ner filmjölken.
Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, salt och mjölmix och fiberhusk.
Rör ner allt i äggsmeten och blanda ordentligt. Låt gärna vila en kort stund för fiberhuskens skull... (5-10 min)
Fördela smeten i ca 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till ca hälften.
Fyllning: Mosa ihop strösocker, kanel och smör med en sked eller gaffel.
Fördela ut smörblandningen på ovanpå smeten i muffinsformarna.Fyll formarna med mer smet till ca ¾.Strö över lite kanel och pärlsocker på alla muffins.Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 12–15 min.

 

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar