100 g rumsvarmt
smör,
2 ½ dl strösocker
2 ägg
3 dl filmjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 dl mjölmix
2 tsk fiberhusk
2 ½ dl strösocker
2 ägg
3 dl filmjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 dl mjölmix
2 tsk fiberhusk
Fyllning
½ dl strösocker
1 msk kanel
1 nypa kardemumma (om man vill)
25 g smör, rumsvarmt
½ dl strösocker
1 msk kanel
1 nypa kardemumma (om man vill)
25 g smör, rumsvarmt
Garnering
Kanel
Pärlsocker
Kanel
Pärlsocker
Sätt
ugnen på 200 grader.
Vispa smör och strösocker pösigt. Tillsätt äggen, ett i
taget, och vispa en stund till. Häll ner filmjölken.
Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, salt och mjölmix och fiberhusk.
Rör ner allt i äggsmeten och blanda ordentligt. Låt gärna vila en kort stund för fiberhuskens skull... (5-10 min)
Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, salt och mjölmix och fiberhusk.
Rör ner allt i äggsmeten och blanda ordentligt. Låt gärna vila en kort stund för fiberhuskens skull... (5-10 min)
Fördela
smeten i ca 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna
till ca hälften.
Fyllning: Mosa ihop strösocker, kanel och smör med
en sked eller gaffel.
Fördela
ut smörblandningen på ovanpå smeten i muffinsformarna.Fyll
formarna med mer smet till ca ¾.Strö
över lite kanel och pärlsocker på alla muffins.Grädda
muffinsarna mitt i ugnen i ca 12–15 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar