Glutenfria digestivekex (40 st)
3 dl havregryn
1/2 dl farinsocker (tog lite mer, så smakar de som de köpta) :)
1 krm salt
1 1/2 tsk bakpulver
2 1/2 dl (150 g) grov mjölmix
100 g rumsvarmt smör eller margarin
1 dl mjölk
1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
2. Tillsätt matfettet och blanda till en grynig massa.
3. Häll på mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen ligga
kallt en stund så blir den lättare att kavla ut.
4. Kavla ut degen till en ca 3 mm tjock platta. (kavla mellan 2
bakplåtspapper så fastnar inget på kaveln och du får jämna och fina kex)
5. Stansa ut kex med ett runt kakmått.
Lägg kexen på plåtar med bakplåtspapper.
6. Grädda i 200 grader
ca 12 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar