Smakar precis som de man köper som är vakuumförpackade!
3,5 del ljummet vatten
480 g glutenfritt mjöl (använde inte allt)
1,5 tsk salt
1 pkt jäst
1 msk socker
2 msk rapsolja
1 äggula till pensling
Lös upp jäst i vattnet, och blanda i sockret.
Blanda i salt och mjölblandning till en deg, när den börjar släppa kanterna räcker det med mjölblandning...
Rör ner oljan lite i taget...
Täck över och låt jäsa 30 minuter.
Dela degen i 10 bitar forma baguetter och lägg på bakplåtspapper på en plåt.
(Forma med blöta händer så fastnar inte degen!)
Skär små snitt i baguetter och pensla med äggulan.
Ställ gärna en ugnsfast form med vatten i ugnen under gräddningen...
Grädda bröden 18-20 minuter på 250C.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar