tisdag 9 maj 2017

Ljuvlig Chokladtårta




 
 
 
Tårtbotten
 
4 dl naturligt glutenfri mjölmix
3 dl socker
2 dl kakao
2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk vanilj socker
2 1/2 dl naturell yoghurt
2 1/2 dl starkt kaffe
1 dl olja
2 ägg
Glasyr och mellanrumskräm



5 dl florsocker
2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
200 g mjölkfritt margarin
1 dl mjölk.  
 Sätt ugnen på 175
 Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt naturell yoghurt, kaffe, olja och ägg. Vispa några minuter med elvisp till du fått en fin jämn smet.
Häll smeten i formen – grädda i nedre delen i ugnen ca 30 minuter. Känn med sticka att den är klar. Stickan ska vara torr. Låt kakan stå i formen 10 minuter innan du stjälper upp den på galler.
Blanda florsocker, kakao och vaniljsocker i en bunke. Rör det mjölkfria margarinet pösigt i en annan bunke. Vispa sedan i omgångar ner florsockerblandningen varvat med mjölk i det mjölkfria margarinet..
Dela tårtbotten så du får två runda bottnar, bred ut en generöst lager av glasyren på den ena botten. Lägg på den andra tårtbottnen, bred på resten av glasyren runt om hela tårtan. Låt den stå och safta till sig några timmar.
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar