lördag 14 februari 2015

Glutenfri semmel-wrap och egen mandelmassa


2,5 dl mjölk
25g jäst
100g smör
1msk fiberhusk
4 msk socker
1 krm salt
1 tsk kardemumma
7 dl finax röda glutenfria mjöl

Smält smöret, häll i mjölken och värm till 37 C, lös jästen i blandningen och sedan, rör i fiberhusk och låt vila 10 min.
Tillsätt socker, salt, kardemumma, och rör ihop.
Häll i mjölmixen lite åt gången...

Jäs i 40 min.

Dela degen i 12 bitar, kavla ut till små rundlar, grädda 3 min i 225C. 

Lägg i mandelmassa och grädde i en sträng innan du viker ihop wrapen...
Vi blandade mandelmassa och grädde innan vi la den i wrapen, vi hade även marsankräm och grädde i några...

Ursprungs receptet är ett recept med mjöl från kungsörnens...


Eftersom vi glömt mandelmassan gjorde vi egen...

Mandelmassa

200g mandlar
1 dl socker
1 dl florsocker
En skvätt vatten

Vill man kan man skala mandlarna, vi hade lite brått och körde med skalet på, blir mörkare mandelmassa då...

Kör mandeln i mixer, när de är malda, häll i socker och florsocker, droppa i vatten till önskad koncistens...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar