måndag 23 mars 2015

Glutenfri Ambrosiakaka

 

Kaka:   

50 g smör
3 st ägg
2.5 dl strösocker
0.5 tsk bakpulver
2.5 dl Glutenfri mjölblandning
Smält smöret och låt svalna. Sätt på ugnen på 175°C.
Smörj och bröa en rund form, ca 22 cm i diameter.
Vispa ägg och socker poröst, använd gärna elvisp.
Tillsätt bakpulver, mjölblandningen och det smälta smöret. Vänd ner i smeten…
Häll smeten i formen.
Grädda i ca 40 min i 175°C i nedre delen av ugnen tills kakan fått fin färg.
 
 
Glasyren har jag gjort lite på känn...
ca 2-3 dl florsocker, och ca 2 msk vatten...
blanda och häll över den kalla kakan...
strö över 50-100g kandelerade apelsinskal
 
Ps. Är kakan varm smälter glasyren ner i kakan och ligger inte kvar uppepå... vi har provat ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar