tisdag 22 december 2015

Glutenfri Fransk chokladtårta

 
320 g mörk choklad (totalt 400g choklad) 
160 g smör
2 dl strösocker
5 hela ägg
0,75 dl mjölmix



Sätt ugnen på 175°C.
Bryt chokladen i bitar och smält den. Klicka ner smöret efter hand och blanda. Ta kastrullen av värmen. Rör ner sockret och låt smeten svalna.
Smöra och bröa (jag använde kokos) en rund kakform väl, gärna en springform med löstagbar kant.
Rör ner äggen i kastrullen, ett i sänder, och arbeta smeten kraftigt. Sikta sist ner mjölet, blanda och slå i smeten i formen.
Grädda kakan i ugnen 45-50 minuter. Det gör inget om kakan är lite kladdig i mitten, det stelnar när den kallnat...

När kakan kallnat, smälter du resten av chokladen 80g och smetar ut ovanpå kakan. Vill man dekorera kakan, kan man strö över strössel eller andra passande dekorationer :)
 
Servera kakan med vaniljsås eller lättvispad vaniljgrädde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar