söndag 4 januari 2015

Crunch (flingor)



Vi har gjort denna förr, men idag fanns inte allt som skulle vara med så vi blandade det som fanns hemma och som vi hade lust att ha i :)

Så blanda och ge!

1 dl Boveteflingor
3 dl Havregryn (glutenfria)
1 dl Pumpakärnor
2 dl Rice Krisp
2 dl Vårgårda ris
3 dl lättkrossad Cornflakes
3 tsk vaniljsocker
1,5 tsk kardemumma

Blanda dessa i en stor skål, och lägg i en långpanna klädd med bakplåtspapper.

Blanda i en mindre skål:
0,75 dl rapsolja
0,75 dl sirap (vi hade ljus)
0,75 dl flytande honung

Ringla detta över

Jag har en gammal sirapsflaska som jag häller över det flytande i för att jag tycker det är lättare, lite mer disk men enklare att hälla lagom mängd där man vill, men man kan lika gärna ringla med en sked eller annat!
 

 Sätt in i ugnen på 200C i 20 min men glöm inte att röra om OFTA!

När Crunchen är klar sedan bryter man isär den när den kallnat och njuter till frukosten :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar