fredag 2 januari 2015

Världens godaste glutenfria sirapslimpa

 
Världens godaste Sirapslimpa!
 
50g smör eller margarin
50g jäst
3 dl filmjölk
0,5 tsk salt
0,5 dl sirap (gärna mörk) jag använde ljus på bilden...
1 tsk brödkryddor
500g glutenfri mix (jag använde 100g boveteflingor och 400g finax mix på bilden)
 
Värm smör och filmjölk fingervarmt, rör ut jästen.
Tillsätt salt, sirap och kryddor.
Blanda ner mjölmixen, låt jäsa 30 min under bakduk.
Degen blev kladdig men jag la den i bakformar med bakplåtspapper, jäs ytterligare 20 min.
 
Grädda i ugnen i 200C ca 30 min...
 
Skär limpan och frys så snart det går och ta fram det ni behöver efterhand :)
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar