söndag 4 januari 2015

Glutenfria Pepparkakor/ Pepparkaksdeg



200g smör
1 påse pepparkakskryddor
1,5 dl farinsocker
1 dl socker
0,75 dl ljus sirap
2 tsk bikarbonat
1 ägg
0,5 dl kallt vatten
0,5 dl pofiber
9dl mjölmix

Smält smöret och blanda med kryddorna (så smakar det mer).
Blanda farinsocker, socker och bikarbonar och blanda i smörblandningen.
Tillsätt sirap, ägg, pofiber och hälften av mjölet och kör i assistenten en stund. Tillsätt resten av mjölet och till sist vattnet.

Kör en stund i assistenten, degen kan vara kladdig men det lägger sig ofta när den vilar.

Täck över degen med plast och ställ i kylen över natten.

Vi delade degen i 4 delar och frös i påsar så tog vi bara fram när den innan började ta slut... Då hann vi inte tröttna på att baka pepparkakorna och de blev inte mjuka eller tappade smak :)

Grädda i 200C i 5-7 min.

(formarna kommer från Panduro)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar